Nästa möte

Måndag 4 november 2019 kl 17.30 i personalrummet paviljongen våning 2.


Välkomna!

Prenumerera på information

Få alla nya inlägg direkt till din mailbox! Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen. Följ sen instruktionerna i mailet du får.

Gör som 230 andra, prenumerera du med.

Följ oss!

 • Inför årsmötet

  Inför kommande läsår har föreningen flera utmaningar:

  • Rent praktiskt innebär flytten av mellanstadiet till Vinstaskolan att medlemsunderlaget för föräldraföreningen krymper kraftigt, samt att många engagerade klassombud och styrelseledamöter försvinner då deras barn inte längre går i Björnbodaskolan. Föreningen behöver därmed få in många nya engagerade föräldrar för att kunna bygga vidare på den goda verksamhet vi haft hittills.
  • Stora förändringar har skett i skolledningen och bland personalen på Björnbodaskolan. Vi behöver bygga upp ett nytt långsiktigt samarbete med skolan.
  • Bygget av en ny skola. Denna fråga har föräldraföreningen jobbat med under lång tid. En bygglovsansökan lämnades in under 2015 men drogs sedan tillbaka. Vi behöver fortsätta att bevaka och trycka på i denna fråga. En upparbetad kontakt med utbildningsförvaltningen finns.
  • Höjda hastighetsbegränsningar runt Björnbodaskolan. Enligt ett förslag (pdf på insynsverige) skall tillåten hastighet vara 40 km/tim på Skattegårdsvägen (idag 30) och 60 km/tim på Björnmossevägen (vid Björnbodahallen, idag är det 50 där). Detta trots att de grundläggande principerna (på sid 4 i dokumentet) anger att det skall vara 30 vid skolor.

  Av nuvarande styrelsen är det två personer som kommer att vara kvar eller kandidera till nya styrelsen. Detta betyder att det finns fem vakanser som behöver fyllas. I denna förändringens tid är det viktigt att vi har en stark föräldraförening som jobbar för barnens bästa!

  Du som vill engagera dig i dina barns skol- och fritidsvardag – hör av dig till oss redan idag på e-post: intresse@bjornbodaff.se. Du kan anmäla dig som klassombud eller kandidera till styrelsen (eller båda).

  Årsmötesdatum är ännu ej fastställt men kallelse kommer här så snart allt är klart.

   

  Published on augusti 18, 2016 · Filed under: Meddelanden;
  Kommentarer inaktiverade för Inför årsmötet
 
false