Nästa möte

Måndag 4 november 2019 kl 17.30 i personalrummet paviljongen våning 2.


Välkomna!

Prenumerera på information

Få alla nya inlägg direkt till din mailbox! Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen. Följ sen instruktionerna i mailet du får.

Gör som 230 andra, prenumerera du med.

Följ oss!

 • Möte med skolledningen angående skolgården på Vinsta Västra

  Föreningens ordförande Åsa Lundborg har varit på möte med skolledningarna för Björnbodaskolan och Vinstaskolan,  representanter för fastighetsföretaget Atlasmuren samt några ytterligare föräldrarepresentanter. Det som diskuterades var förbättringar av skolgården på Vinsta Västra. När våra elever i årskus 5 och 6 evakueras dit till hösten behöver skolgården anpassas eftersom den idag är avsedd för äldre barn.

  Skolan har fått 500.000 kr för att anpassa skolgården vilket räcker ganska långt. Föräldraföreningens styrelse har fattat beslut om att vara med och bidra till våra barns trivsel. Föreningen har gott om pengar och avsikten är att de skall komma barnen tillgodo. Våra barn kommer också att ha tillgång till ett samlingsrum inomhus och styrelsen kommer att föreslå att årsmötet fattar beslut om att bidra till att göra detta rum attraktivt för barnen.

  Nuvarande skolgård har nära till skogen, en fotbollsplan i gott skick samt en basketplan. I skogen pågår redan arbete för att iordningställa en slags amfiteater och det blir förstås spännande att se hur den kommer att användas i undervisning och på rasterna.

  Skolgården ligger vid en lugn vändplan med närhet till naturen. Det enda orosmolnet som vi från styrelsens sida kan se är kommunens depå för förvaring av maskiner och ”bråte” som ligger precis intill. En lockande plats att klättra på för yngre barn förstås och ur säkerhetssynpunkt en tveksam granne till en mellanstadieskola. En grupp bestående av ordförande Åsa, Björnbodaskolans rektor Håkan Wiklund samt ytterligare en föräldrarepresentant har tagit på sig uppgiften att försöka påverka kommunen så att depåverksamheten kan flyttas.

  Som utgångspunkt för diskussionen om investeringar för barnens trivsel användes ett underlag som sammanställts av lärare i årskurs fyra, där man frågat barnen vad de tycker om att göra på rasterna och hur de tycker att skolgården på Vinsta Västra skulle kunna bli roligare. Ordförande Åsa har också frågat runt bland elever i årskurs fem för att få med eventuella ytterligare aspekter. Listan hade såväl stora som små önskemål och nedan redovisas de områden som kommer att bli av, samt vem som åtagit sig uppgiften.

  • Fler rutor/ fylla i befintliga rutor – Atlasmuren
  • Basketbollar – betalas av föräldraföreningen
  • Fotbollar – betalas av föräldraföreningen
  • Fylla i linjer på basketplanen samt nya nät till basketkorgarna + fler basketkorgar – Atlasmuren
  • Långa och korta hopprep – betalas av föräldraföreningen
  • Bandymål – betalas av föräldraföreningen
  • Pingisbord utomhus – Atlasmuren
  • Pingisracketar och -bollar – betalas av föräldraföreningen
  • Skolgårdsklockor – Atlasmuren
  • Fler bord – Atlasmuren
  • ”Hinderbana” i skogen – Atlasmuren

  Ett nytt möte med grupperingen från dagens möte är planerat till början av höstterminen och då kommer vi förstås att följa upp hur det går med punkterna ovanför och kommunens depå. Från styrelsens sida har vi gott hopp om att detta kan bli ett lyft för våra barn som evakueras. Evakueringen innebär ju också större ytor på Björnbodaskolan och mindre trängsel i matsalen för de barn som går kvar där och vi tror att det kan vara positivt för alla.

  Published on juni 17, 2015 · Filed under: Meddelanden;
  Kommentarer inaktiverade för Möte med skolledningen angående skolgården på Vinsta Västra
 
false