Nästa möte

Måndag 4 november 2019 kl 17.30 i personalrummet paviljongen våning 2.


Välkomna!

Prenumerera på information

Få alla nya inlägg direkt till din mailbox! Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen. Följ sen instruktionerna i mailet du får.

Gör som 230 andra, prenumerera du med.

Följ oss!

 • Möte med utbildningsförvaltningen om lokaler 2013-03-18

  Styrelsen har haft möte om skolans framtida lokaler med Gunnar Wohlin från utbildningsförvaltningen och rektor Agneta Brandelius. Representanter från styrelsen var Åsa Lundborg och Katarina Stenqvist.

  Det har inte framkommit så mycket nytt i ärendet sedan förra mötet. En fördjupad volymstudie har gjorts och nu diskuterar man en skola med fem eller sex parallella klasser (950 respektive 1140 elever). I denna rejält utökade skola kommer även Sörgårdsskolans barn att gå och Sörgårdsskolan kommer alltså att upphöra som egen skola. På mötet klargjorde vi från styrelsens sida att vi inte representerar Sörgårdsskolans föräldrar eller elever i detta ärende.

  Hela skolområdet är 22 000 kvadratmeter stort och skolan beräknas bli 9 500 kvadratmeter. Man planerar också en angöringsplats som är 2 000 kvadratmeter.

  Det som kommer ske nu är att utbildningsförvaltningen kommer lämna förslag på inriktningsbeslut gällande ombyggnaden. Detta är ett politiskt beslut som fattas för att denna ombyggnad ska ingå i verksamhetsplanen för år 2014. Förutsatt att detta beslutas kommer man ha ett uppstartsmöte under 2014 för planering av ombyggnaden. Efter detta sker ett beslut av nämnden då det gäller ekonomin och detta väntas kosta så pass mycket att ekonomiutskottet måste titta på det.

  Under ombyggnaden blir det ofränkomligen så att elever måste evakueras från skolan. Det lämpligaste är att elever i årskurs 5 och 6 evakueras tillsammans med sina lärarlag till Vinstagårdsskolan. Styrelsen passade på att framföra önskemål om att stärka upp relationerna mellan skolorna så att Vinstagårdsskolan blir ett det naturliga valet för elever från Björnbodaskolan inför årskurs 7.

  Vi talade även om att de prioriterade lokalåtgärderna som tagits fram under hösten av en konsult måste genomföras (något mer om dessa står i protokollet från torsdagens klassombudsmöte).

  Det känns positivt och att bollen verkligen är i rullning! Vi tror på att vi kommer att få igenom detta inriktningsbeslut och det låter även så på Gunnar Wohlin.

  Tidigare inlägg i ärendet:

  Möte med utbildningsförvaltningen december 2012

  Möte med utbildningsförvaltningen maj 2012

  Klassombudsmöte maj 2012

   

  Published on mars 19, 2013 · Filed under: Lokaler; Tagged as: ,
  Kommentarer inaktiverade för Möte med utbildningsförvaltningen om lokaler 2013-03-18
 
false