Nästa möte

Inga möten planerade just nu!

Prenumerera på information

Få alla nya inlägg direkt till din mailbox! Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen. Följ sen instruktionerna i mailet du får.

Gör som 237 andra, prenumerera du med.

Följ oss!

 • Klassombudsmöte 2013-01-17

  Närvarande: Åsa Lundborg, Katarina Stenqvist, Pernilla Fernberger,  Sara Wickert, Ulla Boman, Malin Öhrn, Cecilia Spångare, Kina Westergren, Jenny Winquist Papageorgudus, Kicki Steen, Eva Taaler

  Mötet blev kort så skolan inte hade någon representant på plats och styrelsen inte hade så mycket nytt att komma med sen sist.

  Ordförande Åsa Lundborg informerade om senaste nytt i lokalfrågan. Före jullovet skickade styrelsen ett julbrev till samtliga elever, i vilket bland annat fanns en kortkort sammanfattning av mötet 11 december med Gunnar Wohlin från utbildningsförvaltningen. Samtidigt fick eleverna rett brev från rektor Agneta Brandelius, i vilket stod att Sörgårdsskolan och Björnbodaskolan kommer att slås ihop efter ombyggnaden av Björnbodaskolan. Åsa har idag torsdag 17 januari 2013 varit i kontakt med Gunnar Wohlin för att bringa klarhet i frågan och några sådana planer på en sammanslagning finns för närvarande inte. Det som pågår just nu är en fördjupad volymstudie där man utreder elevunderlaget för kommande år. Denna studie är förhoppningsvis klar till nästa möte med Gunnar som är inplanerat till den 18 mars 2013.

  Vidare kom vi överens om att nästa stora fokusområde för föräldraföreningen kommer att bli hur högstadiefrågan skall lösas. Idag finns det gott om skolor som tar emot elever från årskurs 4 och ännu fler som tar emot elever från årskurs 7. Många köar till alla möjliga skolor men få väljer den högstadieskola som ligger närmast Björnbodaskolan, dvs Vinstagårdsskolan. Denna skola är enligt en förälder på vårt möte väldigt bra, hon har själv barn som går på Vinstagård och är nöjd med skolan. Vi kommer att ta tag i denna fråga när beslutet om ombyggnaden av Björnbodaskolan är klart. Om någon utanför styrelsen vill sätta igång arbetet innan dess går det förstås bra, men styrelsen mäktar inte med fler arbetsgrupper i nuläget.

  I övrigt diskuterades om försäljning av skolkläder som återkommer igen till hösten (och kanske genom en annan firma).

  Published on januari 17, 2013 · Filed under: Föreningsdokument; Tagged as: , ,
  Kommentarer inaktiverade för Klassombudsmöte 2013-01-17
 
false