Nästa möte

Måndag 4 november 2019 kl 17.30 i personalrummet paviljongen våning 2.


Välkomna!

Prenumerera på information

Få alla nya inlägg direkt till din mailbox! Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen. Följ sen instruktionerna i mailet du får.

Gör som 230 andra, prenumerera du med.

Följ oss!

 • Verksamhetsberättelse verksamhetsåret 2011/2012

  Styrelsens sammansättning

  • Åsa Lundborg – Ordförande
  • Eva Gunnarsson – Huvudklassombud
  • Eva Egnell – Kassör (till januari 2012)
  • Åsa Lundborg – Kassör (från och med januari 2012)
  • Lisa Parviainen – Sekreterare
  • Eva Taaler – Ordinarie ledamot
  • Pernilla Fernberger – Suppleant

  Styrelsemedlemmarnas ansvarsområden

  •  Åsa Lundborg – Lokalgruppen, Björnbodaskolans kväll, möten med rektor och skolkläder samt ekonomi
  • Eva Gunnarsson – Bjuda in klassombud till möten och uppdatera klassombudslistan
  • Lisa Parviainen – Sekreterare
  • Eva Taaler – Trygghetsvandringen, möten med rektor, Björnbodaskolans kväll samt lokalgruppen
  • Pernilla Fernberger – Hemsidan, sexornas avslutningslunch

  Revisor

  Christina Thuvander ekonomi

  Lokalgruppen

  Under hösten 2011 revs Bikupans lokaler och denna yta ersattes av en grusplan i väntan på besked från utbildningsförvaltningen om planerna för Björnbodaskolan. Mail (januari 2012) har skickats till 4 ansvariga på utbildningsförvaltningen gällande lokalsituationen och planeringen av en större ombyggnad av Björnbodaskolan. Lokalsituationen har kontinuerligt diskuterats på möten som styrelsen haft med rektor Agneta Brandelius. Under april månad 2012 anlade SISAB en gräsplan på den yta där Bikupan tidigare stått.

  Den 2/5 2012 hade styrelsen ett möte med ansvariga på utbildningsförvaltningen Gunnar Wohlin (grundskolechef), Malin Johansson (lokalstrateg) och rektor Agneta Brandelius. Då presenterade Gunnar och Malin ett helhetsgrepp av lokalsituationen på Björnbodaskolan. Detta helhetsgrepp innebar att man under försommaren skulle genomföra en inventering av paviljongerna i staden och under sensommaren börja skapa ett förslag till inriktningsbeslut för förändring av Björnbodaskolan. Föräldraföreningen överlämnade synpunkterna som vi tillsammans med lärare och klassombud skapat (detta dokument finns i sin helhet på hemsidan). Två arkitekter har varit på skolan för att se om det finns några förbättringar som kan göras för att arbetsmiljön ska förbättras. Nytt möte bokades i september.

  Skolkläder

  Under våren 2012 såldes skolkläder med hjälp av Skolgarderoben. Det var 49 familjer som beställde.

  Alla hjärtans dag

  På alla hjärtans dag den 14 februari 2012 bjöd föräldraföreningen eleverna och skolans personal på geléhjärtan.

  Teater

  Hösten 2011 anlitade föräldraföreningen Mitt i prick-teatern som presenterade föreställningen Neandertalaren för årskurs 4-6 och lärare, vilket var mycket uppskattat av både elever och personal.

  Trygghetsvandringen

  Ett schema finns på hemsidan. Västar finns på Fritidsgården. En tävling hade vi även i år och vinnaren var klass 2C och andra platsen gick till 2M. Grattis säger vi till de klasserna.

  Ett stort tack för alla föräldrar som var med och vandrade under året. Detta uppskattas av fältassistenterna i området. På hemsidan finns en logg på vad som hände under vandringarna för den som vill ha mer information. Vinstpengarna är tagna från föräldraföreningens konto. Första pris är 2 000 kronor och andra pris är 500 kronor till klasskassan.

  Under detta verksamhetsår betalades även släpande prispengar ut:

  Trygghetsvandring 2009/2010: 1:a pris gick till nuvarande 6A (biobiljetter)

  Trygghetsvandring 2010/2011: 1:a pris gick till klass 1C nuvarande 2C, 2:a pris gick till klass 4A nuvarande 5A

  Björnbodaskolans kväll

  Denna kväll ägde rum onsdagen den 23 maj 2012 och vädret varvarmt och soligt. Stort tack till alla som medverkade och gjorde denna kväll till en toppenkväll! Totalt så samlades det in 26 200 kronor, en del utlägg ska tas därifrån men det är ändå en stor summa pengar till föräldraföreningen som oavkortat går tillbaka till eleverna i form av t.ex. rastleksaker.

  Hemsidan

  Ny hemsida lanserades med start hösten 2011. Hemsidan hittar ni på http://www.bjornbodaff.se eller via länk på skolans hemsida.

  Rastleksaker

  Föräldraföreningen har bidragit till nya rastleksaker för barnen. Diskussion med fritidsansvarig Cecilia, hon fick uppdraget att presentera en ”önskelista” på vad skolan önskade sig till skolgården. Under våren 2012 inhandlades rastleksaker till skolgården i form av 2 stycken utomhuspingisbord. Till detta inhandlades även rack och bollar anpassade för dessa pingisbord. På önskelistan stod även två målade bandyplaner, material inhandlades och med hjälp av vaktmästaren Kenneth så målades det två stycken på skolgården. Även basketbollar och fotbollar köptes in.

  Årsstämma

  Den 15 september 2011 hölls årsstämman. Deltagandet var inte högt men en ny styrelse utsågs. Oklart kring hur länge innan ett årsmöte skall utlysas, det visade sig att den korrekta tiden var tre veckor så vi avslutade årsmötet den 20 oktober 2011 på ett klassombudsmöte.

  Styrelsemöten

  Styrelsen har haft 6 styrelsemöten under verksamhetsåret 2011/2012. Inför varje styrelsemöte har representanter från styrelsen haft möten med rektor Agneta Brandelius.

  Klassombudsmöten

  Datum för dessa möten finns i god tid på hemsidan där det även presenteras även om det är något speciellt fokus för mötet. Även föräldar är välkomna på dessa möten, ej enbart klassombuden. Protokoll från mötena presenteras på hemsidan.

  Ekonomi

  Under hösten 2011 hade kassören svårt att få tillgång till alla papper, problemet grundade sig i ett tidigare felaktigt förfarande. Det löste sig i januari 2012 då tyvärr kassören var tvungen att lämna sitt styrelseuppdrag pga sjukdom och ordförande Åsa Lundborg fick ta över tillsvidare.

  Vällingby 2012-06-20, Styrelsen för Björnbodaskolans föräldraförening

  Published on juli 1, 2012 · Filed under: Föreningsdokument; Tagged as:
  Kommentarer inaktiverade för Verksamhetsberättelse verksamhetsåret 2011/2012
 
false