Nästa möte

Tisdag 3 december 2019 kl 17.30 i personalrummet paviljongen våning 2.


Välkomna!

Prenumerera på information

Få alla nya inlägg direkt till din mailbox! Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen. Följ sen instruktionerna i mailet du får.

Gör som 229 andra, prenumerera du med.

Följ oss!

 • Minnesanteckningar från föräldrasamråd 2016-10-06

  Kvällens möte slog rekord i antal deltagare! Trots att skolan i ett slag tappat nästan hälften av eleverna var den hela 18 engagerade föräldrar som kom på föräldrasamrådsmötet – jätteroligt! Det bådar gott för vårt arbete detta läsår.

  Carina Lucas, skolans tillförordnade rektor, var med oss första halvtimmen av mötet. Det var rätt snävt med tid så till nästa möte skall vi planera in en längre stund med henne.

  Carina berättar att det är mycket för henne att sätta sig in i som ny, inte minst vad gäller ekonomin. En ny budget skall läggas i januari och hon jobbar nu med att sätta sig in i alla detaljer så att nästa års budget blir förankrad i verkligheten. Hon har ännu ej full överblick över verksamheten, men klart är att det saknas personal och då främst på fritids. Det skall finnas annonser ute för fritidspedagoger samt en förskollärare.

  Skolintendenten jobbar med att beställa möbler till de nya lokalerna.

  Rektor vill gärna att vi föräldrar läser igenom skolans likabehandlingsplan och kommer med synpunkter. Likabehandlingsplanen finns här (under ”relaterade dokument” till höger) och kontaktuppgifter till skolan här.

  Barnens älskade klätterställning ”klättris” är som vi alla sett uppsatt igen på skolgården. Den har fått anmärkningar på säkerheten men dessa brister skall vara åtgärdade inom kort och då tas staketet bort.

  Styrelsen har förhört sig om möjligheten att flytta förra läsårets nyinköpta klätterställning från lokalen på Basgränd till Björnbodaskolan, då eleverna ju flyttat tillbaka därifrån. Rektor svarar att man planerar att använda lokalen igen nästa läsår så klätterställningen blir dessvärre kvar där den står.

  Skolgården är ju ganska fattig på lekredskap. Styrelsen har föreslagit att snurr- och balansredskapen utanför matsalen skall flyttas in på skolgården så de kan användas av eleverna. Förslag från föräldrar på mötet var att vi kan hjälpas åt att måla roliga aktivetetsfrämjande former på asfalten, exempelvis ”rutor”, hopphagar eller varför inte en stor Sverigekarta? Föreningen kan stå för färgen och föräldrar för målandet. Vi köpte för några år sedan in en färgspruta för ändamålet till skolans dåvarande vaktmästare, och kommer undersöka ifall den finns kvar.

  Under höstlovet kommer det att anläggas en ”multiarena” bortanför matsalen där det idag är gräs. Multiarenan är en inhängad grusplan på 20 x 11 m.

  Angående asfaltering av ytan utanför paviljongen finns inget beslut om detta. Styrelsen har upprepade gånger under årens lopp påpekat behovet av att göra något åt ingången genom staketet nedanför Konsum. Rektor har nu begärt in offerter för att fylla upp med grus. Så kanske slipper vi klafsa runt i vattenpölar där framöver!

  Man skall ta fram en mer långsiktig plan för skolgården inför kommande läsår. Möten kommer att hållas med Bengt Olsson från utbildningsförvaltningen. Föreningen kommer att försöka få vara med i dessa diskussioner.

  Angående lån av matsalen för klassfester och annat är beskedet tills vidare att det inte kommer att godkännas, på grund av oklarheter om försäkringar osv.

  Styrelsen skall höra efter med rektor om det finns några praktiska uppgifter som vi föräldrar skulle kunna hjälpa till med.

  Published on oktober 6, 2016 · Filed under: Föreningsdokument; Tagged as:
  Kommentarer inaktiverade för Minnesanteckningar från föräldrasamråd 2016-10-06
 
false