Nästa möte

Tisdag 3 december 2019 kl 17.30 i personalrummet paviljongen våning 2.


Välkomna!

Prenumerera på information

Få alla nya inlägg direkt till din mailbox! Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen. Följ sen instruktionerna i mailet du får.

Gör som 229 andra, prenumerera du med.

Följ oss!

 • Minnesanteckningar klassombudsmöte 2015-05-18

  Skolans representant för kvällen var Inga-Lill Ankerhag, biträdande rektor med ansvar för mellanstadiet.

  Björnbodaskolans kväll: Förfrågan om att delta i den avslutande fotbollsmatchen kommer ut omgående. Svar på fredag. Föräldraföreningen utlyser en belöning på 500 kr till klasskassan för den klass som skrapar ihop flesta deltagande föräldrar.

  Mer om fotbollen: Tidigare år har det förekommit att barn, främst fjärdeklassare, blivit omkullsprungna under fotbollsmatchen. Därför har vi bestämt att det blir avblåst och straffspark om detta händer. Fotbollen skall vara rolig för alla! Ruffe har anmält sig som domare i matchen.

  Representanter från Vinsta Västra kommer att finnas på plats på Björnbodaskolans kväll. Ta chansen och fråga om det du undrar över!

  Ännu mer fotboll: Ruffe och Tom har ordnat fotbollsturnering på rasterna för årskurs 4-6, det har varit bland annat mixade lag och matcher där olika åldrar spelat mot varandra. Ett mycket uppskattat inslag på rasten och riktigt glädjande att höra för oss föräldrar.

  Årskurs 4 och 5 kommer att besöka Vinsta Västra den 4 juni då årskurs 7 har lådbilsrally. Efter avslutat race kommer barnen att få se skolan från insidan, de lokaler där de kommer att hålla till i höst, matsalen, gympasalen. Vi föräldrar kommer att få besöka Vinsta Västra och se lokalerna efter sommaren när de har fått möbler och annan inredning.

  Efter rektorsbrevet som kom med posten förra veckan har det blivit en del protester, främst från föräldrar i Sörgårdsskolan. Rektor har idag meddelat att vissa förändringar kommer att göras jämfört med det som stod i brevet. Det som påbörjas nu är ju en stor omorganisation och många berörs på olika sätt.

  Såväl Vinsta Västra som Björnbodaskolan skall ha fått en summa pengar för att göra en bättre skolgård vid Vinsta Västra. Oklart om det är samma pengar eller om man faktiskt fått varsin pott. Rundfrågning bland barnen pågår om vad de vill ha på sin blivande skolgård. Kommunen har en förvaringsplats för traktorer och diverse ”bråte” precis vid skolan, om de kan flyttas någon annanstans vore det möjligt att göra en riktigt trevlig skolgård. Vi föräldrar ställer gärna upp och försöker påverka makthavarna.

  Vinsta Västra håller på och rekryterar skolsköterska och kurator. Bra om Björnboda kan vara med och dela på dessa så att de kan bli heltidstjänster.

  Skolavslutningen är den 10 juni kl 10.00 vid flaggstången. Fritids och fritidsklubben stänger kl 14 denna dag för att all personal skall få möjlighet till gemensam avslutningslunch.

  Skolstart vid flaggstången som vanligt för alla Björnbodaskolans elever, även de som sen skall ha sina lokaler i Vinsta Västra.

   

  Published on maj 18, 2015 · Filed under: Föreningsdokument; Tagged as:
  Kommentarer inaktiverade för Minnesanteckningar klassombudsmöte 2015-05-18
 
false