Nästa möte

Tisdag 22 januari 2019 kl 18.00 i personalrummet paviljongen våning 2.


Välkomna!

Prenumerera på information

Få alla nya inlägg direkt till din mailbox! Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen. Följ sen instruktionerna i mailet du får.

Gör som 243 andra, prenumerera du med.

Följ oss!

 • Minnesanteckningar klassombudsmöte 2015-01-13

  Information från rektor Håkan Wiklund angående lokaler:

  • På ett möte igår beslutades att man skall beställa en lösning för evakuering av B-huset (huvudbyggnaden) till sommaren. Anledningen till evakueringen är den dåliga luften i byggnaden. Sannolikt är det elevernas hemklassrum som evakueras medan slöjd och idrott blir kvar i huset. Hur evakueringen går till och var eleverna skall ta vägen kommer rektor att informera om när det är klart.
  • Angående ombyggnad av skolan, något som vi i föräldraföreningen jobbat för länge, verkar det som att det äntligen börjar hända saker. Den 28 januari hålls ett första byggmöte. Man hoppas att de politiska besluten skall vara klara till augusti detta år. Om allt går enligt plan vidtar sedan projektering ca 1 år och själva bygget, ca 2 år.
   Den mest optimistiska prognosen är alltså att en ny skola finns på plats augusti 2018.

  På grund av osäkerhet om lokaler mm framöver har skolan valt att avstå från samarbete med trivselledarna om rastverksamhet. Detta betyder att de 20.000 kr vi anslog till detta i vår budget inte kommer att användas. Föreningen har mycket god ekonomi och då vi anser att pengarna skall komma eleverna tillgodo bestämde vi oss för att vara generösare med kulturpengar än vad som tidigare sagts.

  Åsa ligger i startgroparna för att spola isbana men kylan håller sig envist borta så än har det inte blivit någon is.

  En fråga kom upp om klasser kan söka pengar till klassresor från föreningen men det är svårt att göra på ett bra och rättvist sätt så det är inte aktuellt.

  En annan fråga som kom upp i sammanhanget var regler för klassresor. Det finns många olika regler och aspekter att ta hänsyn till (skoltid eller inte, transporter, försäkringar osv) så den som planerar en klassresa bör noga ta reda på vad som gäller. Föräldraföreningen har inte någon fakta om detta.

  Klassombuden i årskurs 6 ville ha tips om hur man kan få många i klassen att gå tillsammans i högstadiet. Ett hett tips är förstås vår högstadieskola Vinstagård som kommer att ha två informationskvällar nu under tiden för skolvalet: Onsdag den 21 januari samt tisdag den 3 februari kl.18-19:30. Ta chansen att gå dit! Inbjudan som skickats hem till elever i årskurs 6 (pdf-format).

  Published on januari 13, 2015 · Filed under: Föreningsdokument; Tagged as:
  Kommentarer inaktiverade för Minnesanteckningar klassombudsmöte 2015-01-13
 
false