Nästa möte

Tisdag 3 december 2019 kl 17.30 i personalrummet paviljongen våning 2.


Välkomna!

Prenumerera på information

Få alla nya inlägg direkt till din mailbox! Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen. Följ sen instruktionerna i mailet du får.

Gör som 229 andra, prenumerera du med.

Följ oss!

 • Minnesanteckningar från klassombudsmöte 2014-12-10

  Information från skolan – Inga Lill Ankerhag (biträdande rektor med ansvar för mellanstadiet)

  Idag har mellanstadiet, årskurs 4-6 haft Nobelsamling i gymnasstiksalen för att dela ut Litteraturpris. Detta är högtidligt och en tradition på skolan där eleverna sitter tysta och lyssnar på de texterna som presenteras. Eleverna är så duktiga och detta är ett härligt inslag.

  På avslutningen den 19/12 är det årskurs 4 som står för julspelet.

  Årskurs 5 och 6 har varit på Vinstagårdsskolan för att besöka den och se deras projekt som de har jobbat med under hösten. Det var ett positivt besök och Inga-Lill berättar att skolan vill fortsätta att förstärka samarbetet med Vinstagårdsskolan.

  Hösten har varit tung, det har varit mycket sjukdom bland personalen och det har varit svårt att få tag i vikarier. Bl a har läraren i franska språkvalet varit mycket borta och from nu finns en vikarie som är beredd att gå in vid frånvaro.

  Det kommer att bli en mindre omorganisation gällande fördelning av resurser och pedagoger. Pluta (fd Loftet) har en pedagog som slutar och detta löses inom organisationen. Annika kommer att gå in som pedagog och on kommer från 6-års samt att Ulrika kommer gå in som resurs och hon kommer från Tellus (fd Trean). Klasserna på Pluto kommer att samarbeta med årskurserna då de inte längre arbetar åldersintegrerat. Tellus kommer att få förstärkning från en pensionerad lärare Ulla-Britt som under hösten arbetat en del på Tellus. Hon kommer att arbeta ca 50 % på Tellus. Rekrytering pågår till 6-års som ersätter då Annika går över till Tellus. Information till de berörda verksamheterna har gått ut.

  Osäkert om lokalerna i huvudbyggnaden, arbetsmiljöverket kommer till skolan under vecka 51.

  Frågor från klassombuden till Inga-Lill

  Personalen årskurs 6 kommer vara oförändrad tom sommarlovet 2015.

  Skolan får frågor om fikaförsäljning på valdagen den 22/3. Skolan äger inte denna fråga då detta arrangemang sker utanför skoltid och från skolans sida kan man inte bestämma vilka som får och inte.

  Varför öppnar skolans verksamheter olika tider? I huvudbyggnaden släppt eleverna in i kapprum och kan hänga av sig och även 6.års är öppet från 07.30 medan elever i barackerna inte blir insläppta tidigare. Inga-Lill tar med sig frågan och önskemålet är att alla verksamheter öppnar tidigare så eleverna har hängt in sina väskor och vi tror att det blir lugnare för barnen då det är många som ska hänga av sig på kort tid som det ser ut just nu. Lärarna har signalerat att det är rörigt att sätta igång.

  Mycket socker i mellanmålen på Björnidet, tex kräm med socker och oboy. Inga-Lill har pratat med dem och är det så att föräldrar undrar så ta gärna kontakt med verksamheten direkt.

  Budget

  Vi har många betalande medlemmar och en påminnelse om medlemsavgiften kommer att gå ut efter jul. Lite rolig historia: under 2007 var det enligt resultaträkningen 26 betalande medlemmar och förra läsåret hade vi 236 – vilket är glädjande då det tyder på ett större engagemang för barnen och deras arbetsmiljö.

  Isbana

  Vi har i nuläget ca 39 föräldrar som vill vara med att fixa detta! Roligt!

  Viktiga datum för 2015

  Björnbodaskolans kväll planeras till 20 maj 2015 nytt datum 27 maj 2015.

  Kommande möten under terminen;

  13/1, 11/2, 10/3, 15/4 och 18/5. Alla föräldrar är välkomna att delta – man måste inte vara klassombud.

  Alla önskas God jul och Gott Nytt År

  Published on december 10, 2014 · Filed under: Föreningsdokument; Tagged as: ,
  Kommentarer inaktiverade för Minnesanteckningar från klassombudsmöte 2014-12-10
 
false