Nästa möte

Tisdag 3 december 2019 kl 17.30 i personalrummet paviljongen våning 2.


Välkomna!

Prenumerera på information

Få alla nya inlägg direkt till din mailbox! Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen. Följ sen instruktionerna i mailet du får.

Gör som 229 andra, prenumerera du med.

Följ oss!

 • Föräldraföreningens julbrev 2012

  Nedanstående brev delades ut i pappersform sista fredagen före jullovet 2012. Samtidigt fick eleverna på Björnbodaskolan och Sörgårdsskolan ett brev från rektor Agneta Brandelius, i vilket stod att Sörgårdsskolan och Björnbodaskolan kommer att slås ihop efter ombyggnaden av Björnbodaskolan. Föräldraföreningen har idag torsdag 17 januari 2013 varit i kontakt med Gunnar Wohlin på utbildingsförvaltningen för att bringa klarhet i frågan och några sådana planer på en sammanslagning finns för närvarande inte.

  Julbrev från föräldraföreningen 2012:

  Hej alla föräldrar på Björnbodaskolan!

  Vi vill börja med att tacka alla 165 familjer som betalat in medlemsavgiften till föräldraföreningen: Stort tack till er! Pengarna går som ni vet direkt tillbaka till barnen. Just nu är det kultur i form av teater för alla skolans elever som vi satsar på. Till våren kommer vi att höra oss för vilka behov som finns på skolgården.

  Förutom själva pengarna finns det en annan stor fördel med att många är med och stöttar föräldraföreningen med medlemsavgiften: att vi som representerar föräldrarna kan visa makthavare att vi har stort stöd i de frågor vi driver.
  En stor fråga som vi jobbat mycket med handlar om skolans lokaler, många av dem är sannerligen i ett bedrövligt skick. Representanter för föreningens styrelse hade den 11 december ett möte med Gunnar Wohlin från utbildnings­förvaltningen och resultatet från detta möte ser vi som ett rejält fall framåt.

  Utbildningsförvaltningen har under hösten gjort en utredning om lokalerna. Det man kom fram till var att skolan bör byggas om helt, det finns ingen byggnad som är värd att bevara. Vi fick se några förslag på lösningar för placering av ny skolbyggnad och avlämningsplats för de alltfler barn som lämnas vid skolan med bil. Det är ännu mycket långt kvar till ett beslut om att ombyggnaden faktiskt blir av, men Gunnar Wohlin säger uttryckligen att detta är något han kommer att jobba hårt för.

  När vi nu ändå snuddar vid ämnet trafik så vill vi från styrelsen vädja till alla våra medföräldrar: Försök undvika att köra bilen in på Skogsnävegränd. Vägen är mycket smal och nu när det är snö blir det ännu trängre. Om du absolut måste köra där så kör sakta och var rädd om allas våra barn som är i närheten av vägen! Ett tips när du skall lämna ditt barn på morgonen är att ställa bilen på Björnbodahallens parkering, följa ditt barn över vägen och sen säga hejdå vid skolans staket.

  Ha ett härligt jullov önskar styrelsen i Björnbodaskolans föräldraförening

  Published on januari 17, 2013 · Filed under: Meddelanden;
  Kommentarer inaktiverade för Föräldraföreningens julbrev 2012
 
false