Nästa möte

Tisdag 3 december 2019 kl 17.30 i personalrummet paviljongen våning 2.


Välkomna!

Prenumerera på information

Få alla nya inlägg direkt till din mailbox! Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen. Följ sen instruktionerna i mailet du får.

Gör som 229 andra, prenumerera du med.

Följ oss!

 • Protokoll klassombudsmöte 2012-05-10

  Närvarande klassombud: Annika Madeby Elfving (2B), Pernilla Ekström (2B), Katarina Modigh (5C), Therese Lundqvist (5B), Katarina Kristiansson (2A), Katarina Stenqvist (3A), Johan Galmin (4A), Mikael Pettersson (FC, 2A), Christina Thuvander (5A).

  Från skolan: Inga-Lill Ankerhag, biträdande rektor

  Styrelsen: Åsa Lundborg, Eva Taaler, Pernilla Fernberger

  Mötet inleddes med att styrelsen och Inga-Lill berättade om mötet med utbildningsförvaltningen angående skolans lokaler. Från kommunens sida har man en policy om att inte bygga skolor med flera småhus/paviljonger, utan skall det byggas så bygger man en rejäl huvudbyggnad och man bygger på höjden. Långt gångna planer på en stor tillbyggnad fanns ju redan för drygt tio år sedan (den så kallade ”bananen”) och Inga-Lill har fortfarande ritningarna och alla förarbeten till detta kvar.

  Vi fick klara besked angående ytan vi förlorat när Bikupan evakuerades: Den ytan kommer inte att ersättas och något sådant löfte har aldrig funnits. Den tillfälliga lösningen med hårdutnyttande av fritidsgården samt ett klassrum som fritidslokal kommer alltså att bestå tills en ev ombyggnad är klar.

  Representanterna från utbildningsförvaltningen hade med sig en beskrivning av arbetsgången för ett bygge och i korthet ser det ut såhär:

  1. Utbildningsförvaltningen slutför den nu pågående paviljongutredningen.
  2. Utbildningsförvaltningen snabbutreder skolans behov och skriver ett förslag till inriktningsbeslut för utbildningsnämnden att ta ställning till. Detta görs ”i höst”.
  3. Om det blir ja vidtar en noggrann utredning innan definitivt byggbeslut.
  4. Om allt går som på räls med beslut och att inga andra hinder uppträder (tex grannar som överklagar) kan vi ha en tillbyggd skola utan paviljonger om ca 3,5 år.

  Ganska lång tid kvar i nuvarande lokaler alltså. Tjänstemännen föreslog att rektor skulle ta hjälp av inredningsarkitekter som kommunen ställer upp med utan kostnad för skolan, för att komma med förslag om effektivare användning av nuvarande lokaler. Trots att endast en vecka gått sedan vårt möte med rektor och utbildningsförvaltningen har inredningsarkitekterna redan besökt skolan! Enligt Inga-Lill blev de ”smått chockade” över skolans lokaler.

  Arbetsmiljöverket har också varit på skolan och tittat på lokalerna, efter en anmälan av skyddsombud Ulla Hedvall. De skall kräva att Sisab gör ordentliga kontroller av ventilationen.

  Vid en eventuell ombyggnad av skolan kommer det sannolikt vara nödvändigt att evakuera elever till andra skolor. Att hyra baracker är inget förstahandsval utan det finns lokaler i andra skolor, tex Vinstagård och Smedshagsskolan, och dessa skall utnyttjas.

  Nytt möte med utbildningsförvaltningen inplanerat den 12 september.

  Skolans punkter (Inga-Lill):

  • Skolans nya hemsida är äntligen lanserad! Mycket information saknas ännu men man jobbar på att fåin allt så snart som möjligt. Länk till föräldraföreningens hemsida finns doc redan.
  • 6:orna har gjort sitt sista nationella prov för åre.
  • Kommande vecka skall 6:orna agera testpiloter för nya nationella prov i NO.
  • Det pågår överlämnandekonferenser med flera lärarlag (nuvarande åk 3 samt 6:års och blivande åk 4).
  • Föräldramöten i nya klasser.
  • Man jobbar med bemanning på flera håll inför kommande läsår (lärare som byter jobb och går i pension)
  • Kommande vecka har idrottslärarna planerat OS-tema med invigning och många aktiviteter.
  • Skolfoto: Natalia Bernefors och Johan Galmin har undersökt olika alternativ för skolfotograferingen kommande två år. Kungsfoto som vi haft nu i två år har varit ganska oorganiserade och flera upplever att de inte tagit vidare bra bilder. Prismässigt låg firmorna ganska lika och mötet beslutade att vi går tillbaka till Svenskt Skolfoto som skolan anlitat under många år med gott resultat. Inga-Lill tar kontakt med den vanliga fotografen.
  • Praktiska frågor kring Björnbodaskolans kväll.
  • Fråga från förälder: Vilka möjligheter finns att sätta in akutresurser (mer personal) i en grupp där undervisningen inte fungerar på grund av ett par elever som stör.

  Datum för höstens möten

  • Onsdag 19 september – klassombudsmöte samt årsmöte
  • Tisdag 9 oktober
  • Onsdag 7 november
  • Torsdag 6 december

  Vad jobbar styrelsen med förutom lokalfrågan?

  • Reda ut vilka som vunnit trygghetsvandringstävlingarna de senaste åren samt betala ut vinster.
  • Björnbodaskolans kväll.
  • Boka Mitt-i-prickteatern till nästa termin.

   

  Published on maj 14, 2012 · Filed under: Föreningsdokument; Tagged as: ,
  Kommentarer inaktiverade för Protokoll klassombudsmöte 2012-05-10
 
false