Nästa möte

Tisdag 3 december 2019 kl 17.30 i personalrummet paviljongen våning 2.


Välkomna!

Prenumerera på information

Få alla nya inlägg direkt till din mailbox! Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen. Följ sen instruktionerna i mailet du får.

Gör som 229 andra, prenumerera du med.

Följ oss!

 • Föreläsning om hur vi kan hjälpa barn med övervikt

  Hej!

  Jag är mamman som startade MulligaBarn.se för att hjälpa mig själv och andra föräldrar hantera våra barns övervikt på rätt sätt.

  Sedan starten i januari i år har vi informerat ca 250 föräldrar och skolsköterskor om hur de ska hjälpa barnen på rätt sätt.

  Nu drar vi igång ett nytt läsår och arrangerar 37 seminarier runt om i landet.

  Den 13/9 kl. 19.00 föreläser Dr Sven Klaesson för oss föräldrar (och intresserad skolpersonal) om hur vi kan hjälpa våra barn.

  Sven är verksamhetschef på Södertälje Sjukhus överviktsenhet för barn och möter dagligen barn med övervikt och fetma.

  Vill du veta mer, ring mig på 076-551 91 00 eller titta in på www.mulligabarn.se.

  Många skolsköterskor har redan besökt seminarierna, vill du tala med någon av dem och höra vad de tyckte? Ring mig så vidarebefordrar jag dig.
  Jag behöver er hjälp med marknadsföringen av seminarierna. Lägg ut informationen på skolans hemsida, kontakta föräldrar som ni vet är i behov av informationen eller sätt upp flygbladet (bifogat) på anslagstavlan så behöver ni inte känna att ni punktmarkerar någon. Det är ett känsligt ämne, men på något sätt måste föräldrar som behöver informationen hitta oss. Tillsammans kan vi bekämpa barnfetman!

  Välkommen till Husbygårdsskolan den 13 september kl. 19.00.

  Glöm inte att anmälan görs på www.mulligabarn.se.


  Vänliga hälsningar

  Malin Agn

  www.mulligabarn.se
  -Hur hjälper vi dem på rätt sätt?

  Mobil: 076-551 91 00

  MulligaBarn.se vänder sig till föräldrar till barn med övervikt och ger dem vetenskapligt baserad utbildning i hur de själva kan hjälpa sina barn på rätt sätt.

  Utbildningen hålls i seminarieform och erfarna läkare, sjuksköterskor eller dietister från sjukhusens överviktsenheter håller i dessa kostnadsfria seminarium för alla föräldrar som vill få hjälp och stöd.
  Visste du att det idag finns ca 120 000 barn i Sverige som lider av övervikt el. fetma. Att detta problem kan ligga till grund för mobbning, utanförskap och inaktivitet känner många till men visste du att det kan vara direkt farligt? Följdsjukdomar så som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och cancer förkortar livslängden med i genomsnitt 13% för människor med sjukdomen fetma. Ju tidigare man tar tag i överviktsproblemen desto större chans har man att komma tillrätta med dem.

  Hjälp barnen till ett friskare, gladare liv på rätt sätt!

  MulligaBarn.se och Malin Agn är utsedda av stiftelsen Playing for Change till ”Playmakers 2011” vilket innebär 1 års lönebidrag och mentorskap inom Kinneviksgruppen.

  www.mulligabarn.se

  Twitter: MulligaBarn
  Blogg: http://www.mulligabarn.se/blogg-1584367

  Published on augusti 23, 2011 · Filed under: Extern information;
  Kommentarer inaktiverade för Föreläsning om hur vi kan hjälpa barn med övervikt
 
false